Showroom

showroom – kijkhuis – openbare woonkamer – podium – platform – laboratorium – expositie – ontmoetingsruimte – een huis een thuis –

geef het een naam en vaak past het de gelegenheid.

Bas van Pelt heeft het altijd zo gedaan; het liefst gaan we eerst samen eten, maar handiger is de tijd te nemen voor thee of koffie, wellicht zit er een lange reis op of is het om de relatie warm te houden. Daarom zijn we regelmatig gewoon open terwijl we aan het werk zijn. Het beeld dat we willen laten zien is wellicht origineel, maar vooral relevant omdat het past in de tijd, iets vertelt over vroeger, over de toekomst, altijd met betrekking tot de beleving van ruimte binnen en tussen architectuur, vandaar binnenhuisarchitectuur.

De objecten, meubels, voorbeelden, kunstwerken, stofstalen, zijn daarom niet geprijsd, natuurlijk geven we graag een richtlijn, maar we willen ook geen misverstand, het kan namelijk altijd anders, meer afgestemd op de wens van de mens, die bij ons centraal staat.

De stoelen en banken die er staan, zijn om te proberen, ze geven vorm aan de functie die het heeft, soms is dat dus alleen voor het oog, maar veel vaker om te ervaren dat het echt goed is. Origineel wordt iets pas als we er samen voor gaan……….., voor staan en komen tot een afspraak.

vandaar kijkhuis – showroom – openbare woonkamer – laboratorium,

een huis een thuis.